U.S. DEPARTMENT OF LABOR

WORKPLACE STANDARDS ADMINISTRATION

_ WASHINGTON, D.C. 20210
JUung 1974

OFFICE OF THE ADMINISTRATOR

2/ 2E /s #.2/3

This is in further reference to your letter inquiring as to the
applicability of the Fair Labor Standards Act to employees of the
U. 5. Postal Service.

Section 201 of the Postal Reorganization Act (P. L. 9i=375, ' ist
wong.; 8l Stat. 719) proviues that the United States Postal Service
is "an independent establishment of the executive branch of the
Government of the United States." As such it is not an "employer"
within the meaning of section 3(d) of the Fair Labor Standards Act
which defines the term as not including the United States. Thus »
the Fair Labor Standards Act does not apply to employees of the
United States Postal Service.

Sincerely,

Horace £, Menasco
Auministrator

By Francls J. Costello

Assiztant Administrator
Wage and Hour Division
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