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This is in reply to your letter of January 21, 1970. asking t·'hether 
an employer can establish customary vesting rights based on length 
of service under the proviSions of a pension trust provided pursuant 
to a wage determination issued under the Service Contract Act or 
whether such plan must provide for immediate employee vesting rights 

The Department of Labor does not immediate vesting rights for 
employees covered by a Service Contract Act ' ·'age and fringe benefit 
determination. The only restrtction phich the Department placeI'! on 
pension trust plans under the act is that they be "bona fioe" benefit 
plans. Benefit plans of the kind referreo to i.n I"e(tion 7( e)( of 
the Fair Labor Standards Act which meet the of section 
77.'3 215 of Interpretative Bulletin Part 778 are arreptable to the 
Department as "bona fide" plans. In adopti.ng planE a contrActor 
must be guided by the principles and standards set forth in sections 
4.17e and 4.171 of e9 CFR 4 and by the specific requirements of the 
I!LPplicable "Wage determination( a) in each particular case. 

Sincerely, 

/s/ Robert :I. Moran 

Administrator 
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